Motivation gets you started.

We keep you going!

Do The Extra Mile


Al van kinds af aan ben ik aan het sporten. Mijn eerste herinnering is de 1 kilometer trimloop in Bemmel, waar ik samen met mijn vader Bram naar toe ging. Vol trots met een grote medaille naar huis! En zo we hebben samen heel wat uren gesport. Als we na een rondje rennen in het bos, weer richting huis liepen, zei Bram vaak: ‘Peet, dan pakken we nog even rechts dit paadje en gaan we met een omweggetje naar huis’ of  ‘Peet, dan gaan we met een extra lusje weer naar huis toe’.
In de loop der jaren is het sporten van een wekelijkse bezigheid naar een levensstijl uitgegroeid. Dat gaat vanzelf als je traint voor triatlons en ultraruns. Na jaren in loondienst gewerkt te hebben, besloot ik de kantoor-hakken in te ruilen voor fulltime sportschoenen. Want door het overlijden van mijn vader Bram, zag ik in dat het leven kort kan zijn. Dat je moet doen waar je gelukkig van wordt, in mijn geval sporten.
Toen ik mijn bedrijf ging oprichten, moest ik een bedrijfsnaam verzinnen. En de ‘extra lusjes’ van mijn vader Bram heb ik vertaald naar Do The Extra Mile.
Wekelijks geef ik verschillende sportlessen aan hele diverse groepen, van moeders met baby’s tot 90-jarigen en alles daartussen. Ik geef onder andere bootcamplessen, een uur vol energie, verschillende oefeningen; heerlijk uitdagend. Daarnaast verzorg ik technieklessen voor het hardlopen en lessen Baby&Fit; groepslessen voor mama’s met hun baby; een pittige en vrolijke les, die nooit hetzelfde is! En in de zomer geef ik SUP Bootcamp. Een workout op het water, met het mooiste uitzicht over Nijmegen bij een ondergaande zon! Naast de sportlessen geef ik ook herstel-/ ontspanningsmassages.
Mijn missie is om jou te motiveren en enthousiast te maken en te houden om te sporten. Door middel van de lessen en begeleiding wil ik jou uitdagingen bieden en  een voldaan gevoel geven na het sporten. Het mag best pittig zijn, maar heb er vooral ook lol in! Dat je net dat beetje extra geeft, jezelf laat verbazen, en je trots kunt zijn op jezelf. Dat je het sporten niet (meer) ziet als een verplichting, maar iets waar je naar uitkijkt, gewoon lekker buiten spelen.

Join us!


 

Work outside,feel great inside!

Trainingen 


De meeste trainingen worden buiten gegeven, behalve Baby & Fit, deze vindt binnen plaats. Kijk voor de trainingen in groepsverband op de pagina met locaties en tijden. Voor een individuele training of een clinic kun je contact met mij opnemen.

Bootcamp

Bootcamp is een actieve full body workout voor ieder sportniveau. Deze training bestaat uit verschillende oefeningen om je uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. De ideale workout waarbij je met plezier je fit en energiek gaat voelen. De natuur is onze trainingsomgeving; ervaar hoe uitdagend parkbankjes, stoepranden, boomstammen en trappen kunnen zijn. Maar ook burpees, kettlebelts, opdrukken en touwen worden ingezet om jou een afwisselende training te geven. Geef je nu op voor een gratis proefles. Aanmelden

Speciale bootcamplessen die je ook in het rooster kunt vinden:

Elke maand is er een bootcamp ‘not on the spot’. Dan worden korte stukjes hardlopen afgewisseld met uitdagende oefeningen; een boost voor je uithoudingsvermogen en kracht. We maken gebruik van obstakels die we tegenkomen, trappen, bankjes, strand, schuine muurtjes… Daarbij zullen squats, sprintjes en opdrukken zeker niet overgeslagen worden! Deze training is ideaal als je van hardlopen houdt, variatie zoekt in trainingen en je core-, kracht- en balansoefeningen niet uit de weg wilt gaan.

Burpees for Breakfast. Elke maand om 06.30 een vroege bootcamp, de super start van je dag! Als de stad aan de overkant van het water nog slaapt, hebben wij de kettle bells al vast. Als de Waalbrug langzaam vol stroomt, zit onze 60 minuten workout erop! Het is even doorbijten, maar wat een voldaan gevoel om 07.30 uur!! En je hikt  ook niet meer de rest van de dag tegen ‘ik moet straks nog sporten ‘ aan.

XXL Bootcamp, dat is maar liefst 90 minuten bikkelen! Een paar keer per jaar geven wij deze les. Aan de kade in Lent, vullen we deze anderhalf uur met conditie en krachtoefeningen. Van alles komt aan bod, circuits, een challenge, tabata’s. Diverse materialen zetten we in, zoals kettle bells, touwen en elastieken. Om jou te blijven uitdagen! Durf jij het aan?

 

Techniektraining voor het hardlopen
Extra aandacht voor je loophouding en techniek tijdens het hardlopen. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter gaat hardlopen. Dus minder kans op blessures, een betere houding en waarschijnlijk een persoonlijk record! Tijdens de training wordt er onder andere gekeken naar je loophouding, rompstabiliteit, actieve afzet en kniehef. Er is aandacht voor de warming-up, cooling-down en ondersteunende krachtoefeningen. Ruim een uur lang korte loopstukjes met veel oefeningen. En na deze training kun je zelf met de oefeningen aan de slag tijdens het hardlopen. Of je nu net begint met rennen of al een halve marathon in de benen hebt, deze training is een goede aanvulling bij het hardlopen.
1-op-1 training (Bootcamp / Baby&Fit/ Hardlooptraining)
Train je bij voorkeur in de frisse buitenlucht, waar en wanneer het jou uitkomt? Geen zin om naar een sportschool te gaan? Of heb je een duwtje in de rug nodig van een trainingsmaatje? Bij een personal training sta jij 100% centraal. Jouw wensen, basisconditie en het te behalen doel vormen het uitgangspunt van de trainingen. De trainingen zijn een afwisseling van core-oefeningen en oefeningen met eenvoudige materialen zoals, elastieken, springtouwen, kettlebelts en de trainingsladder. Jij bepaalt de tijd en locatie: thuis in je eigen achtertuin maar in een park of het bos kan natuurlijk ook. Ik zorg voor een uitdagende en motiverende training! Informeer naar de mogelijkheden van,‘Backyard Boost’, trainen in je eigen achtertuin! Kleine groepstraining Heb je een aantal vriendinnen, collega’s of buren waarmee je graag samen wilt sporten? Informeer dan naar de kleine groepstrainingen tot maximaal 5 personen. Gezellig toch?
Persoonlijke trainingsschema’s
Wil je met hardlopen beginnen of trainen voor een halve marathon, een persoonlijk trainingsschema is de eerste stap. Eventueel in combinatie met een persoonlijke (techniek) training. Deze trainingsschema’s worden afgestemd op jouw wensen en doelstellingen, je trainingsverleden en je beschikbare tijd. Op deze manier is het op maat gemaakt. Duur, interval, sprintjes, en/of onverhard, de trainingen zijn afwisselend! De schema’s kunnen we voor elke termijn en of doel afstemmen. Deze ontvang je per post of per email. We houden regelmatig contact over de voortgang. Mocht je tussentijds een aanpassing willen, omdat je minder tijd kunt vrijmaken of omdat de situatie dit vereist, geen probleem. Zo blijft het schema up-to-date, en kun jij je blijven richten op het hardlopen.
SUP Bootcamp
De lessen SUP bootcamp geef ik samen met SUP&Surf Nijmegen.  SUP staat voor Stand Up Paddle. Door middel van een lange peddel kun je staand peddelen op een breed, stabiel surfboard. Een heerlijke manier om te ontspannen én te genieten van de natuur. Met SUP bootcamp, combineren we het suppen met oefeningen op het board, zoals situps, pushups, squats en zelfs burpees. Een super leuke workout, met het mooiste uitzicht over Nijmegen bij een ondergaande zon! Op de Facebook-pagina zetten wij de data neer waarop wij het water weer op (of in) gaan. Mailen of bellen om te informeren kan natuurlijk ook!
Q&A

Q:Wat kan ik verwachten van Do The Extra Mile?

Afwisselende lessen, veel energie, gezellige groepen en veel zweet. We richten ons op conditie en kracht tijdens de lessen. We gebruiken regelmatig materialen zoals kettle bells, springtouwen, elastieken en slam balls om de oefeningen uitdagend te maken.

Onze groepen zijn divers; mannen* en vrouwen; leeftijd tussen de 20 en 60 jaar; En of je nu mega fanatiek bent of net begint met sporten; iedereen kan meedoen. Doe  mee met ons mee, leer enthousiaste en gezellige mensen kennen, stort je op de uitdagende training en ga met een voldaan gevoel naar huis!   *behalve bij Baby&Fit, deze les is enkel voor moeders.

Q: Ik begin net met sporten; heb helemaal geen conditie. Kan ik wel meekomen met de groep?

Maak je geen zorgen, iedereen is een keer gestart bij Do The Extra Mile. En voel je de eerste les niet onzeker over je conditieniveau, of hoe anderen naar je kijken. Iedereen zal zorgen dat je je welkom voelt in de groep! En iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Er zijn altijd aanpassingen mogelijk tijdens de les, meer of minder herhalingen, lichte en zware gewichten of net een langer rustmoment! Je zult zien dat je snel conditie opbouwt en fitter wordt. Vergelijk jezelf niet met anderen, wij zorgen ervoor dat je de les prima kunt volhouden!

Q: Waarom moet ik me aanmelden voor een les?

Dit zorgt ervoor dat we weten wie er komt sporten en dat we nooit te grote groepen krijgen. Het betekend ook dat we voldoende materialen bij ons hebben, en iedereen de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Q: Wat als ik me heb opgegeven voor een les, maar ik kan toch niet komen?

Als je je wel hebt aangemeld voor een les, maar je kunt toch niet komen, kun je je tot een uur van te voren afmelden. Dit doe je online, op dezelfde manier als waarop je je hebt opgegeven. Doe je dit op tijd, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. En tevens valt automatisch jouw plek vrij voor iemand die eventueel op de wachtlijst staat. Het is dus een win-win situatie.

Q: Wat gebeurt er als het regent of onweert?

We trainen het hele jaar door buiten. En ja ook wij vinden het leuker in de zon dan met regen. Echter de lessen gaan ook door met regen. Soms zoeken we dan wel een plek op waar we wat droger staan.

Enkel bij onweer gaat de les niet door. Dit laten we je dan vooraf weten middels een app. Uiteraard wordt bij een strippenkaart of 4 weken abonnement de les dan teruggeboekt.

Q: Moet ik vooraf en na de les eten?

Ja absoluut! Zorg ervoor dat je niet met een te volle maag begint, een zwaardere maaltijd tot ongeveer 2 uur van te voren. Neem een kleine snack tot een uur voor de les zoals een plak ontbijtkoek, een banaan of krentenbol.

Na de les heeft je lichaam weer voedsel nodig om te herstellen. Heb je geen zin meer in een te zware warme maaltijd denk dan aan een bak yoghurt met fruit en noten, een maaltijdsoep of goed gevulde salade.

Q: Wat houdt een strippenkaart precies in?

Naast een 4 weken of onbeperkt maandabonnement kun je een strippenkaart kopen. Hiermee kun je 10 lessen volgen, wanneer het jou uitkomt. De strippenkaart is 6 maanden geldig. Deze is persoonlijk en niet overdraagbaar op een ander persoon. Helaas geven wij geen restitutie op niet gebruikte strippen.

Heb je een langdurige blessure of ben je zwanger, dan kunnen we in overleg de geldigheidsduur wijzigen.

Q: Moet ik inschrijfgeld betalen en hoe zit het met opzeggen?

We vragen geen inschrijfgeld. Na je gratis proefles kun je kiezen uit een strippenkaart voor 10 lessen, een 4-abonnement of een onbeperkt maandabonnement. Je bent vrij om te wisselen tussen strippenkaarten en abonnementen. Veel vrijheid en flexibiliteit dus!

We kennen geen opzegtermijn. Wel vinden we het fijn dat je ons laat weten als je gaat stoppen met bootcamp.

Q: Wat als ik na de gratis proefles toch niet wil doorgaan?

We begrijpen dat niet iedereen enthousiast is over Bootcamp. Er is geen druk of verplichting om na je gratis proefles ergens lid van te worden. We vonden het leuk dat je met ons mee hebt gedaan, en hopen dat je een sport vindt die beter bij je past.

 

Tarieven en Rooster

 


LessenBootcampBuggyFitBaby&Fit
Gratis proeflesjajaja
Duur 60 minuten60 minuten60 minuten
Abonnement onbeperkt€35,-€35,-€55,- incl. bootcamp en buggyfit
Maand abonnement (5 x sporten)€25,- incl. buggyfit€25,- incl. bootcamp
Strippenkaart 10 lessen€70,-€70,-€90,-
Losse les€12,-€12,-€15,-
Geen inschrijfgeld
Opzegtermijn 1 maand
Betaling Ideal/ aut. incasso
Soort trainingTechniek hardlooptraining1-op-1 training / bootcampPersoonlijk hardloopschema 
Duur60 minuten50 minutenPer 4 weken
1 training€45,- €45,-€30,- per maand
2 op 1 training
3 op 1 training
€60,-
€70,-
€60,-
€70,-
De trainingen worden gegeven in regio Lent /Nijmegen. Daarbuiten geldt een reiskostenvergoeding van €0,19 per km
MassagesTarieven
Losse massage 25 minuten€25,-
Losse massage 50 minuten€45,-
Abonnement 4 x 25 min€80,-
Abonnement 4 x 50 min€160,-
Abonnementen zijn 8 maanden geldig na aankoop.

Lessen & Locaties


 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
06.30 - 08.00 uur
08.30 - 11.30 uurBootcamp
8.45-9.45
Kade Lent
Bootcamp
10.00-11.00
Kade Lent
08.30 - 11.30 uur
08.30 - 11.30 uur
19.00 - 21.00 uurBootcamp
18.30-19.30
Kade Lent
Bootcamp
19.00-20.00
Kade Lent
Bootcamp
19.30- 20.30
Kade Lent
maandelijks
Bootcamp
19.00-20.00
Kade Lent
extra infoBootcamp
19.30-20.30
Kade Lent
Schrijf je hier in voor de lessen
Wil je je opgeven voor een gratis proefles? Meld je hier aan. Of stuur een email naar naar petra@dotheextramile.com

Locaties

 

Locatie Lent

In Lent zijn we te vinden aan de kade bij de Spiegelwaal (Lentse Warande), bij de opgang van de brug de Lentloper (naar het eiland Veur Lent). Een plek met muurtjes en trappen waar we ons heerlijk kunnen uitleven.

Bij slecht weer trainen we onder de ‘Oversteek’.

Locatie Baby&Fit Nijmegen

De les wordt gehouden bij Riverland Healthcentre, Waalbanddijk 10H te Nijmegen/ in het Honigcomplex. De les vindt plaats in een sportzaal, bij voorkeur in de zaal geen buitenschoenen dragen. Let op, de sportschool bevindt zich op de 2e verdieping. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

All you need is love, hugs and workouts

Bootcamp Kinderfeestjes / Taart en touwtrekken 

Ben je op zoek naar een origineel kinderfeestje? Wil je jouw kinderen ook laten ervaren hoe leuk buiten sporten is? Dan hebben wij goed nieuws; Do The Extra Mile organiseert nu ook Bootcamp Kinderfeestjes! Een leuke, actieve en afwisselende les in de buitenlucht; gewoon bij jullie in de buurt.

Wat is er nu leuker om samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes lekker buiten te bewegen. We laten je flink zweten maar vooral ook plezier maken. Na een warming up gaan we allerlei oefeningen en spelletjes doen. Zoals rennen, springen, estafettes, krachtoefeningen, oefeningen met slamballs, met autobanden slepen en sluiten we af met bijvoorbeeld touwtrekken. Zodat jullie moe en voldaan naar huis gaan. Waar waarschijnlijk de taart of de frietjes klaar staan!

Samen bepalen wij een geschikte dag en een leuke uitdagende locatie, zo kunnen we trainen op een plein, in het bos of natuurlijk in een park. De meeste feestjes worden op woensdag of vrijdagmiddag gehouden. Maar een andere dag kan uiteraard ook in overleg. Is jouw kind binnenkort jarig en wil je een leuke en sportieve activiteit voor het kinderfeestje? Neem dan gerust contact met mij op.

Leeftijd vanaf 5 jaar / Dag en locatie in overleg / Duur 60 minuten / Minimaal 6 en maximaal 10 kinderen/ Aanwezigheid van een ouder verplicht

 

Bedrijven Bootcamp 

Wil jij met je team je heerlijk buiten uitleven? Een uur sporten, flink zweten en nieuwe energie opdoen? Regel dan een bedrijven bootcamp! Ideaal als clinic, na een werkdag of tussendoor tijdens een inspannende vergaderdag.

Bootcamp als break of afsluiting  Na een dag op kantoor heb je soms niet de puf om meer naar de sportschool te gaan. Maar wat als de sportschool naar jouw bedrijf toekomt? Computer uit, flexplek verlaten, sportkleren aan en gaan! Alle stress eruit zweten, je hoofd leeg maken, en voldaan en met nieuwe energie naar huis!

Of regel een bootcamp als break tijdens een hei-sessie/ brainstorm- of vergaderdag. Vergaderen kost veel mentale inspanning. Heerlijk om tussendoor of aan het einde van zo’n inspannende dag even je lichaam nog een oppepper te geven!

Wat is bootcamp? Bootcamp is een sportieve training, in de buitenlucht, voor mannen én vrouwen. De les is geschikt voor alle conditieniveaus en uitdagend voor iedereen. We maken zoveel mogelijk gebruik van het terrein en de elementen: bankjes, muurtjes, trappen. Daarnaast gebruiken we materialen zoals kettle bells, springtouwen, slamballs en zandzakken en uiteraard je eigen lichaamsgewicht.

Tijdens het uur bootcamp wisselen conditie- en krachtoefeningen elkaar continu af. Hierdoor is het een zeer effectieve training om je conditie te verbeteren, af te vallen, je spieren te versterken, je hoofd leeg te maken en je stress kwijt te raken.  En doordat we lekker buiten bezig zijn, voel je je al snel energiek!

 

Wat heb je nodig?

 • Makkelijk zittende sportkleding en eventueel handschoenen
 • Handdoek en een bidon
 • Een actieve instelling
 • Niet bang te zijn om in het gras te gaan liggen of vies te worden…

 

Interesse?

Interesse in een bootcamp voor jouw bedrijf? Eenmalig als clinic of wellicht wekelijks? Stuur me een email, dan bekijken we samen naar de mogelijkheden. (Regio Nijmegen/Arnhem)

 

 

Massage


Bij Do The Extra Mile kun je terecht voor ontspanningsmassages. Het doel van deze massages is herstellen, relaxen en weer een balans krijgen tussen lichaam en geest.

Als sporttrainer en duursporter weet ik het belang van goede rust en herstel. Daarom richt ik me enkel op herstel-/ ontspanningsmassages. In 2015 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald. Ik ben geen fysiotherapeut, maar ik kan tijdens de ontspanningsmassage wel extra aandacht geven aan pijnlijke plekken. Een massage is ook erg prettig als je een ‘vol hoofd’ hebt, vastzittende schouders, zware benen hebt of pijn in je rug. Ik hoop je te mogen ontvangen in mijn praktijk aan huis in Lent.

Een ontspannings-/herstelmassage is een massage van de achterzijde van het lichaam. Tijdens de massage worden huid en spieren soms stevig, en soms zacht gemasseerd. Dit is afhankelijk van waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft; ontspanning of meer herstel na een inspanning. De massage ontspant de spieren, bevordert de doorbloeding en voert afvalstoffen af. De massage geeft je meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Je spieren voelen heerlijk soepel en je krijgt nieuwe energie.

Tijdens de massage kan er een zacht muziekje worden opgezet of wordt de massage in stilte gegeven, zodat je echt kunt ontspannen. Mocht je echter liever willen kletsen tijdens de massage, is dat uiteraard geen enkel probleem.

In deze situaties is een massage aan te raden:

 • bij rug en/of schouderklachten
 • bij algehele vermoeidheid; je niet fit voelen
 • het los masseren van spieren voor een sportieve prestatie
 • als herstel na een sportieve inspanning
 • bij vermoeide of spierpijn in de benen
 • na een drukke werkweek; het hoofd ‘vol’ hebben
Kies uit een van onderstaande massages

Back on track  massage van 25 minuten. Hierbij worden je rug, nek en schouders gemasseerd. Even een moment voor jezelf om weer op te laden maar ook aan te raden als verlichting bij rug en/of schouderklachten. (€25,-)

Re-legs  massage van 25 minuten. Hierbij worden je achterkant benen en voeten gemasseerd. Ook de voorkant bovenbenen behoort tot de mogelijkheden. Een fijne massage na een sportieve inspanning, als je benen wat extra aandacht verdienen. (€25,-)

Opladen 5.0  massage van 50 minuten. Hierbij word de gehele achterzijde van het lichaam gemasseerd; je rug, nek, schouders, armen, achterkant benen en voeten. Een volledige herstel en relax massage voor als je lichaam vermoeid is en je hoofd vol zit. Maar ook na een sportieve prestatie voor een optimaal herstel van het lichaam. (€45,-)

 

Massage-abonnementen Wil je vaker gemasseerd worden, dan ben je voordelig uit met een massage-abonnement. Vier massages waarop je korting ontvangt. Je betaald het gehele bedrag bij de eerste afspraak. De massages kun je inplannen van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur. In overleg eventueel avonden of weekenden mogelijk. Het abonnement is 8 maanden geldig vanaf de eerste afspraak.

 

 

 

Algemene informatie voor massages
 • De massages bij Do The Extra Mile zijn gericht op herstel, ontspanning, rust en opladen.
 • Je wordt altijd met respect behandeld; tijdens de massage ben je (deels) met handdoeken bedekt.
 • Ontspanningsmassages worden op de blote huid gegeven. U kunt uw onderbroek aanhouden en naar keuze de BH uitdoen of ik maak hem los als u op de tafel ligt.
 • Wees je bewust van een goede hygiëne vooraf, dat doen wij ook! Thuis een douche nemen voorafgaand aan de massage wordt op prijs gesteld.
 • Na elke massage wordt de massagetafel voorzien van schone, gewassen handdoeken.
 • Om geheel ontspannen een massage te ontvangen, is het advies om op tijd aanwezig te zijn.
 • Graag je mobiel op ‘stil’ zetten tijdens de massage.
 • De massages zijn geen medische behandelingen en hebben ook niets met erotiek te maken.

Medische behandeling

 • Voor aanvang van de massage wordt geïnformeerd naar je medische situatie (klachten, blessures, medicijngebruik en/of behandeling van arts). Verzwegen medische informatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de massagepraktijk.
 • Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kunnen wij besluiten de massage niet uit te voeren.
 • Ben je reeds onder behandeling bij een arts, therapeut, specialist of ben je zwanger, dan is het goed om vooraf te overleggen of een massage gedurende de behandelperiode toegepast mag worden.

Betaling en annulering

 • Mocht je onverhoopt je afspraak niet na kunnen komen, dan vragen wij je zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Als je 24 uur of korter van tevoren annuleert of niet komt opdagen, zijn wij genoodzaakt om de kosten van de behandeling in rekening te brengen, mits wij de tijd opnieuw kunnen invullen.
 • Contante en gepaste betaling na afloop van de massage.
 • Betaling via ‘tikkie’ ook mogelijk.

 

Living is all about being healthy and having fun

Ervaringen

Baby&Fit

Petra gaf voor de les al aan dat ze van een pittige workout houdt en dat heeft ze helemaal waar gemaakt. Je wordt flink aan het werk gezet en dat resulteert erin dat je na een uur een lekker voldaan gevoel hebt. Ook is de groep lekker klein, dat is erg fijn, Er is genoeg aandacht voor de kindjes en Petra heeft ook speeltjes bij zich. Ik vond het een leuke les!

Ingrid

Bootcamp

Ik ben met bootcamp gestart om fitter/energieker te worden. Dat doel bereikte ik al na een paar lessen buiten. De lessen zijn altijd buiten, zeer afwisselend en met leuke mensen. Petra is een goede motivator maar laat je ook vrij om oefeningen in je eigen tempo te doen.

Jobke

Baby&Fit

Na mijn keizersnede vond ik het heel spannend om weer te gaan sporten. Ook vond ik het heel moeilijk om tijd vrij te maken om te gaan sporten. De vrije tijd die ik had wou ik graag met mijn zoontje Jack besteden. Ik zag op Facebook Baby&Fit voorbij komen en het sprak me wel aan. Met totaal geen idee wat ik er van kon verwachten ben ik er naartoe gegaan. Ontvangen door de vriendelijke Petra (al snel Peet genoemd) voelde ik mezelf direct op mijn gemak. Ze kende alle namen en zo ook van de kinderen. Holy moly wat heb ik gezweet en wat was het leuk! Door het contact wat ik met Jack had omdat hij in de draagzak zat deed ik net dat beetje extra. Omdat ik me richtte op hem en niet op de pijn lette.  Peet begeleidde me heel goed en zorgt ervoor dat ik niet te ver ga. De dagen erna was heel goed te merken dat ik gesport had, flinke spierpijn! Ik vind het geweldig. Ik sport, breng tijd door met mijn zoontje en krijg er veel energie van!

Silvia

Opbouwen hardlopen/ trainingsschema

Ik heb een trainingsschema gevolgd van ‘DTEM’ en ben er super enthousiast over. Mijn schema was gemaakt op mijn wensen; hoe vaak ik wilde lopen per week en wat mijn uiteindelijke doel was (5 km hardlopen). Via mail of berichtjes heb ik Petra op de hoogte gehouden van mijn trainingen. Waar nodig werd het eventueel aangepast, omdat ik snel blessures heb aan mijn scheenbenen. De opbouw was hierdoor rustig en goed vol te houden, ik heb zonder klachten gelopen. Door mijn zwangerschap heb ik mijn einddoel niet gehaald, maar ik ben zeker van plan om het hierna weer op te pakken!

Christel

Techniekles hardlopen

Ik heb bij Petra een techniekles gevolgd om te starten met hardlopen. Van een goede warming-up, tot diverse loopoefeningen, tips voor een goede loophouding tijdens een rondje rennen en als afsluiting een fijne cooling-down. Petra vertelt duidelijk waarom ze bepaalde oefeningen doet, wat het nut ervan is en waarom het zo belangrijk is om die tijdens het hardlopen mee te nemen. Ze voelt goed aan hoe ver je kan gaan, maar stimuleert je ook om nog net even meer te geven. Als je denkt dat je niet meer kan en het lukt dan toch, dat is superfijn! Na de techniekles maakte ze een persoonlijk hardloopschema voor mij, compleet met alle oefeningen er nog eens duidelijk bij, want die had ik natuurlijk niet allemaal kunnen onthouden. Als je gaat voor een persoonlijke aanpak, iemand die je kan stimuleren maar ook echt oprechte aandacht voor je heeft, ben je bij Do the extra mile aan het goede adres!

Loes

Heb je vragen of zin gekregen om mee te doen met een les, laat het me weten! Contact

Contact


Heb je vragen, wil je een gratis proefles volgen, of een afspraak maken?

Aarzel dan niet en neem contact met mij op via telefoon, app of email.

Groetjes Peet15 + 1 =