Do The Extra Mile

Inspanning

‘Do The Extra Mile – inspanning’


Al van kinds af aan ben ik aan het sporten. Mijn eerste herinnering is de 1 kilometer trimloop in Bemmel, waar ik samen met mijn vader Bram naar toe ging. Vol trots met een grote medaille naar huis! En zo we hebben samen heel wat uren gesport. Als we na een rondje rennen in het bos, weer richting huis liepen, zei Bram vaak: ‘Peet, dan pakken we nog even rechts dit paadje en gaan we met een omweggetje naar huis’ of  ‘Peet, dan gaan we met een extra lusje weer naar huis toe’.
In de loop der jaren is het sporten van een wekelijkse bezigheid naar een levensstijl uitgegroeid. Dat gaat vanzelf als je traint voor triatlons en ultraruns. Na jaren in loondienst gewerkt te hebben, besloot ik de kantoor-hakken in te ruilen voor fulltime sportschoenen. Want door het overlijden van mijn vader Bram, zag ik in dat het leven kort kan zijn. Dat je moet doen waar je gelukkig van wordt, in mijn geval sporten.
Toen ik mijn bedrijf ging oprichten, moest ik een bedrijfsnaam verzinnen. En de ‘extra lusjes’ van mijn vader Bram heb ik vertaald naar Do The Extra Mile.
Wekelijks geef ik verschillende sportlessen aan hele diverse groepen, van moeders met baby’s tot 90-jarigen en alles daartussen. Ik geef onder andere bootcamplessen, een uur vol energie, verschillende oefeningen; heerlijk uitdagend. Daarnaast verzorg ik technieklessen voor het hardlopen en lessen Baby&Fit; groepslessen voor mama’s met hun baby; een pittige en vrolijke les, die nooit hetzelfde is! En in de zomer geef ik SUP Bootcamp. Een workout op het water, met het mooiste uitzicht over Nijmegen bij een ondergaande zon! Naast de sportlessen geef ik ook herstel-/ ontspanningsmassages.
Mijn missie is om jou te motiveren en enthousiast te maken en te houden om te sporten. Door middel van de lessen en begeleiding wil ik jou uitdagingen bieden en  een voldaan gevoel geven na het sporten. Het mag best pittig zijn, maar heb er vooral ook lol in! Dat je net dat beetje extra geeft, jezelf laat verbazen, en je trots kunt zijn op jezelf. Dat je het sporten niet (meer) ziet als een verplichting, maar iets waar je naar uitkijkt, gewoon lekker buiten spelen.

Waarom Do The Extra Mile?


 

Work outside Feel great inside

Lesaanbod


De meeste trainingen worden buiten gegeven, behalve Baby & Fit, deze vindt binnen plaats. De trainingen kan ik in groepsverband, individueel of als clinic geven. Kijk voor de trainingen in groepsverband op de pagina met locaties en tijden. Voor een individuele training of een clinic kunt u contact met mij opnemen.
Bootcamp
Bootcamp is een actieve full body workout voor ieder sportniveau. Deze training bestaat uit verschillende oefeningen om je uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. De ideale workout waarbij je met plezier je fit en energiek gaat voelen. De natuur is onze trainingsomgeving; ervaar hoe uitdagend parkbankjes, stoepranden, boomstammen en trappen kunnen zijn. Maar ook burpees, kettlebelts, opdrukken en touwen worden ingezet om jou een afwisselende training te geven. Geef je nu op voor een gratis proefles. Aanmelden
Baby&Fit; samen sporten met je baby
Baby&Fit; samen sporten met je baby! Wil je weer actiever gaan bewegen ná je bevalling? Maar heb je als kersverse mama het gevoel dat je daar geen tijd voor hebt? Denk dan eens aan Baby&Fit; samen sporten met je baby! Baby&Fit Oosterhout les De groepsles is erop gericht om weer back in shape te komen na de bevalling; om weer conditie op te bouwen. Conditie-,kracht- en spierverstevigende oefeningen komen tijdens de les aan bod. Zoals lunges, squats, joggen en situps. Oefeningen op muziek maar ook in circuit-vorm. Tijdens het eerste deel van de lessen wordt de baby in een draagzak gedragen. En zorgt voor jou tijdens de oefeningen voor extra gewicht. Maar er zijn ook oefeningen op de mat met je baby ‘naast je’ of ‘op je’. Tijdens de les maken we regelmatig gebruik van kleine matrialen zoals elastieken, gewichtjes en ballen. We doen daarnaast oefeningen die speciaal gericht zijn op de kleine; om de motoriek te stimuleren; dan hebben jullie mama’s even een adempauze.

Wanneer en waar? We geven wekelijks 4 Baby&Fit lessen. Op maandag en vrijdag om 9.15 uur in Oosterhout/ Nijmegen-Noord, bij Kinderdagverblijf Jump, Griftdijk 91. Tijdens deze lessen is er kinderopvang door KION mogelijk tegen een gereduceerd tarief van € 5,- per uur per kind.
Op woensdag is er een les om 9.15 uur in Nijmegen, bij Riverland Health Centre in het Honigcomplex.
En op woensdag om 11.00 uur in Nijmegen, bij Kinderdagverblijf de Berenboot, Ploegstraat 1.  Tijdens deze lessen is er kinderopvang door KION mogelijk tegen een gereduceerd tarief van € 5,- per uur per kind.
Je kunt zelf kiezen wanneer je komt; je bent dus niet gebonden aan een bepaalde dag. Zo kun je een les reserveren wanneer het jou uitkomt; heel flexibel. Overal is voldoende parkeerplek, ruimte voor kinderwagens, ruimte om te voeden en/of te verschonen.
Gratis reguliere bootcamplessen Voor elke 5 Baby&Fit lessen die je volgt,  krijg je 1 gratis bootcamples bij Do The Extra Mile.  Zo spaar je heel eenvoudig voor een paar gratis lessen bootcamp! De reguliere lessen worden gegeven in Millingen/ Oosterhout (Nijmegen-Noord)/ Bemmel en Lent.
Wat mee te nemen? Neem in ieder geval de draagzak mee, een handdoek voor op het matje en eventueel een flesje/ bidon met water voor jezelf. Het is prettig als je ongeveer een kwartiertje voor aanvang van de les aanwezig bent.

Waarom Baby&Fit? • Sporten samen met je kindje • Indoor training met conditie en kracht oefeningen • Sporten op je eigen niveau • Gezellig met andere moeders • Geen oppas nodig • De lessen zijn elke week weer anders • Prima opstap om je oude sport weer op te pakken • Spaar gratis voor reguliere bootcamplessen bij Do The Extra Mile Praktische informatie over Baby&Fit • Meedoen kan met je baby van 2 tot ongeveer 9 maanden • Je kunt op elk gewenst moment starten met de lessen • Eerste proefles is gratis • Voor het volgen van de les heb je een draagzak nodig. Liever (eerst) alleen wat lessen volgen? Ook dat is mogelijk. Bijvoorbeeld bij jouw thuis. Informeer naar de mogelijkheden. Geef je nu op voor een gratis proefles. Aanmelden

Techniektraining voor het hardlopen
Extra aandacht voor je loophouding en techniek tijdens het hardlopen. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter gaat hardlopen. Dus minder kans op blessures, een betere houding en waarschijnlijk een persoonlijk record! Tijdens de training wordt er onder andere gekeken naar je loophouding, rompstabiliteit, actieve afzet en kniehef. Er is aandacht voor de warming-up, cooling-down en ondersteunende krachtoefeningen. Ruim een uur lang korte loopstukjes met veel oefeningen. En na deze training kun je zelf met de oefeningen aan de slag tijdens het hardlopen. Of je nu net begint met rennen of al een halve marathon in de benen hebt, deze training is een goede aanvulling bij het hardlopen.
1-op-1 training (Bootcamp / Baby&Fit/ Hardlooptraining)
Train je bij voorkeur in de frisse buitenlucht, waar en wanneer het jou uitkomt? Geen zin om naar een sportschool te gaan? Of heb je een duwtje in de rug nodig van een trainingsmaatje? Bij een personal training sta jij 100% centraal. Jouw wensen, basisconditie en het te behalen doel vormen het uitgangspunt van de trainingen. De trainingen zijn een afwisseling van core-oefeningen en oefeningen met eenvoudige materialen zoals, elastieken, springtouwen, kettlebelts en de trainingsladder. Jij bepaalt de tijd en locatie: thuis in je eigen achtertuin maar in een park of het bos kan natuurlijk ook. Ik zorg voor een uitdagende en motiverende training! Informeer naar de mogelijkheden van,‘Backyard Boost’, trainen in je eigen achtertuin! Kleine groepstraining Heb je een aantal vriendinnen, collega’s of buren waarmee je graag samen wilt sporten? Informeer dan naar de kleine groepstrainingen tot maximaal 5 personen. Gezellig toch?
Persoonlijke trainingsschema’s
Wil je met hardlopen beginnen of trainen voor een halve marathon, een persoonlijk trainingsschema is de eerste stap. Eventueel in combinatie met een persoonlijke (techniek) training. Deze trainingsschema’s worden afgestemd op jouw wensen en doelstellingen, je trainingsverleden en je beschikbare tijd. Op deze manier is het op maat gemaakt. Duur, interval, sprintjes, en/of onverhard, de trainingen zijn afwisselend! De schema’s kunnen we voor elke termijn en of doel afstemmen. Deze ontvang je per post of per email. We houden regelmatig contact over de voortgang. Mocht je tussentijds een aanpassing willen, omdat je minder tijd kunt vrijmaken of omdat de situatie dit vereist, geen probleem. Zo blijft het schema up-to-date, en kun jij je blijven richten op het hardlopen.
Running Bootcamp
Tijdens de running bootcamp wordt hardlopen afgewisseld met uitdagende oefeningen en looptechniek; een boost voor je uithoudingsvermogen en kracht. Interval, heuveltraining, duur en techniek, alles komt aan bod! De lessen worden onder andere gegeven in het park, aan de Waalkade of in het bos.  We maken gebruik van obstakels die we tegenkomen, trappen, bankjes en boomstammen. Daarbij zullen squats, sprintjes en opdrukken zeker niet overgeslagen worden! Deze training is ideaal als je van hardlopen houdt, variatie zoekt in trainingen en je core-, kracht- en balansoefeningen niet uit de weg wilt gaan.
SUP Bootcamp
De lessen SUP bootcamp geef ik samen met SUP&Surf Nijmegen.  SUP staat voor Stand Up Paddle. Door middel van een lange peddel kun je staand peddelen op een breed, stabiel surfboard. Een heerlijke manier om te ontspannen én te genieten van de natuur. Met SUP bootcamp, combineren we het suppen met oefeningen op het board, zoals situps, pushups, squats en zelfs burpees. Een super leuke workout, met het mooiste uitzicht over Nijmegen bij een ondergaande zon! Op de Facebook-pagina zetten wij de data neer waarop wij het water weer op (of in) gaan. Mailen of bellen om te informeren kan natuurlijk ook!

Tarieven

Geen inschrijfgeld, geen opzegtermijn. Flexibel en voordelig. Selecteer wat bij je past.


Bootcamp

 • 60 minuten
 • gratis proefles
 • Losse les €7,50
 • 10 lessen €60
 • 1 x p/week €22,50
 • Onbeperkt/mnd €29,50
Aanmelden

Baby&Fit

 • 60 minuten
 • gratis proefles
 • 5 lessen €49
 • 10 lessen €90
 • korting voor klant Riverland
 •  
Aanmelden

1 op 1 training

 • 60 minuten
 • 1 training €48,50
 • 5 trainingen €230
 • 10 trainingen €420
Aanmelden

Looptechniek training

 • 60 minuten
 • 1 training €45
 • 2 trainingen €80
 • Korting bij 2 of meer personenegel
Aanmelden

Persoonlijk Trainingsschema

 • 1 maand €30
 • 3 maanden €80
 • 6 maanden €160
 • elke mnd op maat gemaaktlege regel
Aanmelden

Rooster & Locaties


MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Baby&Fit
09.15-10.15
Locatie Nijmegen / binnen
Riverland Health Centre
Bootcamp
8.45-9.45
Locatie Oosterhout/ Nijmegen-Noord
vv OSC
Zwanger&Fit
11.00-12.00
Locatie Nijmegen-Noord / binnen
(les start bij min 3 aanmeldingen)
Baby&Fit
10.15-11.15
Locatie Nijmegen / binnen
Riverland Health Centre
Bootcamp
19.00 - 20.00
Locatie Millingen
Bootcamp
19.00-20.00
Locatie Oosterhout/ Nijmegen-Noord
vv OSC
Bootcamp
19.00-20.00
Locatie Lent
kade Spiegelwaal
Bootcamp
19.00-20.00
Locatie Millingen
Bootcamp
19.30- 20.30
Locatie Lent
kade Spiegelwaal
Geef je hier op voor een les. Lesrooster Do The Extra Mile
Wil je je opgeven voor een gratis proefles? Meld je hier aan. Of stuur een email naar naar petra@dotheextramile.com

Locaties

 

Locatie Lent

In Lent zijn we te vinden aan de kade bij de Spiegelwaal (Lentse Warande), bij de opgang van de brug de Lentloper (naar het eiland Veur Lent). Een plek met muurtjes en trappen waar we ons heerlijk kunnen uitleven.

Locatie Bootcamp Oosterhout/ Nijmegen-Noord

Voor de bootcamples verzamelen we bij Sportpark Nieuw Balveren. Op het terrein van voetbal vereniging OSC, onderaan de grasheuvel voor de kantine. Naast trappen, picknicktafels en hekken, kunnen we gebruik maken van het sportpark met het hardlooprondje. Je begrijpt een perfecte uitvalsbasis voor een workout.

Locatie Baby&Fit Oosterhout/ Nijmegen-Noord

De lessen van Baby&Fit vinden binnen plaats, bij kinderdagverblijf ‘Jump’ (KION) Griftdijk 91 te Nijmegen-Noord. De lessen vinden plaats op de eerste verdieping. Tijdens deze les is er de mogelijkheid voor kinderopvang. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid.

Locatie Millingen aan de Rijn

In de lente/ zomer verzamelen we bij het grasveld bij Nielingen ter hoogte van huisnummer 51. Hier hebben we voldoende ruimte om ons een uur uit te leven.

In de herfst/ winter verzamelen op de parkeerplaats van Bike-Total Jos van Hees aan de van Lijndenstraat 13 in Millingen. Hier hebben we een mooie knusse plek voor onze bootcamp trainingen. Geen last van verkeer, grondoefeningen in het gras en we rennen zo de dijk op. En met regen liggen onze tassen droog!

Locatie Baby&Fit Nijmegen

De les op woensdag om 9.15 uur en op vrijdag om 10.15 uur wordt gehouden bij Riverland Healthcentre, Weurtseweg 209 te Nijmegen/ in het Honigcomplex. De les vindt plaats in een sportzaal, bij voorkeur hier geen buitenschoenen dragen. Let op, de sportschool bevindt zich op de 2e verdieping, er is evt een lift aanwezig. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Work outside, feel great inside Heb je vragen of heb je zin om mee te doen met een les, laat het me weten! Contact

Reviews


Ik heb een trainingsschema gevolgd van ‘DTEM’ en ben er super enthousiast over. Mijn schema was gemaakt op mijn wensen; hoe vaak ik wilde lopen per week en wat mijn uiteindelijke doel was (5 km hardlopen). Via mail of berichtjes heb ik Petra op de hoogte gehouden van mijn trainingen. Waar nodig werd het eventueel aangepast, omdat ik snel blessures heb aan mijn scheenbenen. De opbouw was hierdoor rustig en goed vol te houden, ik heb zonder klachten gelopen. Door mijn zwangerschap heb ik mijn einddoel niet gehaald, maar ik ben zeker van plan om het hierna weer op te pakken! Christel Schroder

Ik heb bij Petra een techniekles gevolgd om te starten met hardlopen. Van een goede warming-up, tot diverse loopoefeningen, tips voor een goede loophouding tijdens een rondje rennen en als afsluiting een fijne cooling-down. Petra vertelt duidelijk waarom ze bepaalde oefeningen doet, wat het nut ervan is en waarom het zo belangrijk is om die tijdens het hardlopen mee te nemen. Ze voelt goed aan hoe ver je kan gaan, maar stimuleert je ook om nog net even meer te geven. Als je denkt dat je niet meer kan en het lukt dan toch, dat is superfijn! Na de techniekles maakte ze een persoonlijk hardloopschema voor mij, compleet met alle oefeningen er nog eens duidelijk bij, want die had ik natuurlijk niet allemaal kunnen onthouden. Als je gaat voor een persoonlijke aanpak, iemand die je kan stimuleren maar ook echt oprechte aandacht voor je heeft, ben je bij Do the extra mile aan het goede adres! Loes Beek

Sinds januari 2012 loop ik hard met een maximum van 5 km per wedstrijd/training. De uitdaging was om in november de 7 kilometer te gaan lopen bij de Zevenheuvelennacht. Echter, dit wilde ik niet doen in een ‘oude-dames-sjok’. Ik heb Petra gevraagd om advies en zij stelde voor om met trainingschema’s te gaan werken. Waarbij intervaltrainingen (intensief en extensief) en duurlopen afgewisseld werden. In het begin vond ik het zwaar tot ik merkte dat het resultaat opleverde en de duurlopen makkelijker werden. Petra is erg betrokken en informeert regelmatig hoe het gaat en of de schema’s aansluiten bij de praktijk. Peptalk en ondersteuning die ik af en toe wel nodig had om door te gaan. Het resultaat was een ontspannen 7 kilometer met een mooie tijd! Wies Hilgers

Nieuws


Baby&Fit nu ook in Nijmegen; sporten samen met je baby

Vanaf woensdag 22 februari starten we met de lessen van Baby&Fit ook in Nijmegen. Wil je weer actiever gaan bewegen ná je bevalling? Maar heb je als kersverse mama het gevoel dat je daar geen tijd voor hebt? Denk dan eens aan Baby&Fit; dat is samen sporten met... Lees meer

Actie: 4 weken sporten voor € 17,50

Lekker buiten sporten. Een uitdaging voor elk niveau. Laat het woord ‘bootcamp’ je dus niet afschrikken. Werk aan je conditie en spierkracht en je zult je snel fitter gaan voelen! Wij veranderen het park in jouw eigen buiten sportschool. Tijdens de... Lees meer

SUP- Bootcamp

Bootcamp….op een ‪‎SUP‬-board; een SUPer leuke workout op het water! Stand Up Peddelen in combinatie met core- en krachtoefeningen.

Lees meer

Contact


Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Aarzel niet en neem contact met mij op via telefoon of email.


11 + 15 =