Voor het eerst een massage….dat vinden veel mensen best spannend. Terwijl een massage juist bedoelt is ter ontspanning. Als je weet hoe een massage verloopt, kun je je beter ontspannen en meer genieten. In deze blog daarom uitleg wat je bij een massage kunt verwachten.

Voor de massage

Als je binnenkomt hebben we het kort over je gezondheid, conditie, klachten en eventuele eerdere ervaringen en je wensen. Het gesprek is ook bedoeld zodat jij eventuele vragen direct kunt stellen over de massage. Je kiest een massageolie uit en je kunt aangeven of je een muziekje op de achtergrond prettig vindt. Vervolgens laat ik je even alleen en kun je je uitkleden en je sieraden afdoen. Bij de massage hou je jouw onderbroek aan. Ik zal aangeven hoe je op de massagetafel mag komen liggen. Op dat moment dek ik je meteen af met handdoeken en zorg ervoor dat je prettig en warm ligt. Als je last hebt van koude voeten, leggen we een hittepit kussen op je voeten.

Tijdens de massage

Je zult tijdens de massage deels bedekt blijven liggen onder de handdoek(en). Alleen het lichaamsdeel dat ik masseer zal ontbloot zijn. Tijdens de massage zal ik niet/ nauwelijks praten. Dat is niet uit desinteresse maar zodat jij optimaal kan ontspannen en tot rust kan komen. Het komt regelmatig voor dat klanten (even) indutten of in slaap vallen. Als tijdens de massage een techniek of een massagegreep onprettig voelt, laat het dan meteen weten. Je blijft gedurende de massage op je buik liggen; de achterzijde van het lichaam wordt gemasseerd. Aan het einde van de massage, zal ik de olie van je lichaam met een handdoek verwijderen.

Na de massage

Na afloop van de massage blijf je nog even rustig liggen. Zo kun je weer langzaam bij komen, nadat je  een uur hebt gelegen. Vervolgens krijg je van mij een glas water aangereikt. Een massage bevordert namelijk de afvoer van afvalstoffen. Water helpt het lichaam om de vrijgekomen afvalstoffen efficiënt af te voeren. Hierna verlaat ik even de ruimte, zodat je je weer rustig kunt aankleden.

Een massage aan huis

Wil je liever een massage aan huis, dan kan dat uiteraard ook. Ik neem dan de massagetafel, handdoeken en de olie mee naar je huis. De kamer waar je gemasseerd wilt worden dient voldoende ruimte te hebben voor een massagetafel. Zorg er ook voor dat deze kamer lekker warm is. Verder verloopt de massage in principe zoals hierboven is beschreven. Maar dan in je eigen vertrouwde omgeving. En na de massage kun je gelijk heerlijk op de bank ploffen! Dat is pas relaxed!

Maak nu een afspraak voor jouw relax-moment!